Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

21. 02. 2018. 14:37 >> 14:35

PO 500.000 DOLARA

Opra i Kluni donirali za pokret đaka protiv oružja

Američka televizijska voditeljka i producentkinja Opra Vinfri rekla je da će donirati 500.000 dolara za đake koji organizuju marševe protiv oružja poslije masovnog ubistva u Floridi, a toliko su dali i glumac Džordž Kluni i njegova supruga Amal.

 

  

 

Opra je preko svog Tviter naloga sinoć napisala da organizatori učeničkih marševa podsjećaju na pokret aktivista za građanska prava iz 1960-ih koji su, kako je napisala, "takođe rekli DOSTA nam je i naši glasovi će se čuti".

U saopštenju, ranije juče, bračni par Kluni napisao je da su inspirisani "hrabrošću i elokvencijom", đaka koji su preživjeli prošlonedjeljni masakr u školi u Parklandu na Floridi kada je devetnaestogodišnjak jurišnjom puškom ubio 17 đaka i nastavnika.

Đaci škole Stounmen Daglas iz Parklanda se mobilišu da organizuju marš 24. marta u Vašingtonu i na drugim mjestima da bi izvršili pritisak na poslanike da usvoje zakone o strožijoj kontroli naoružanja.

Jedna grupa đaka otišla je u glavni grad američke države Floride Talahasi da se zalaže da ta savezna

država uvede strožije zakone o oružju. Dvije grupe koje se zalažu za strožije zakone za kontrolu naoružanja potrošile su 230.000 dolara za reklamu koja će danas izaći na dvije strane Njujork tajmsa gdje se navode imena oko 100 članova Kongresa koji su primili donacije od Nacionalnog udruženja za oružje (NRA).

Reklamu su platile grupa "Everytown for Gun Safety" (Svaki grad za bezbjedno oružje) i "Moms Demand Action for Gun Sense in America" (Mame traže akciju za razum u oružju u Americi).

Na slici su prikazana djeca kako u jedan iza drugog izlaze iz škole uz citat jednog đaka iz Parklanda koji poručuje odraslima "uradite nešto".

Te grupe navode da su navedeni članovi kongresa dobili donacije od NRA ali odbijaju da djeluju oko mjera za kontrolu naoružanja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније