Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ AP, Objavila: P.B. ]

22. 02. 2018. 11:37 >> 11:35

TRAMP

Naoružavanje nastavnika spriječilo bi napade

Američki predsjednik Donald Tramp izjavio je da bi naoružavanje nastavnika moglo spriječiti napade u školama, poput onog koji se prošle sedmice dogodio na Floridi, kada je poginulo 17 osoba.

 

Tramp je tu ideju iznio tokom susreta sa učenicima koji su preživjeli pucnjavu i zatražili od njega da osigura da se tako nešto nikada više ne desi.

“Da smo imali nastavnika koji je imao vatreno oružje, mogao bi vrlo brzo završiti napad”, izjavio je Tramp. Priznavši da bi taj plan bio kontroverzan, naglasio je: “Nastavnici bi išli na specijalnu obuku i više ne bismo imali zonu bez oružja za manijake, jer oni su svi kukavice.” 

Desetak američkih država već je dozvolilo nošenje skrivenog oružja u prostorijama fakulteta, a Tramp se i tokom predizborne kampanje 2016.godine zalagao za oružje u učionicama. 

Američki predsjednik podržao je i pozive na detaljniju provjeru kupaca oružja, sa naglaskom na mentalno zdravlje. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније