Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: P.R. [ Beta ]

23. 02. 2018. 17:53 >> 21:00

TRAMP OBJAVIO

"Najoštrije sankcije protiv S. Koreje"

Vlada američkog predsjednika Donalda Trampa uvela je novu seriju sankcija protiv Sjeverne Koreje koje će pogoditi više od 50 brodova, špediterskih kompanija i trgovinskih firmi, ciljanih na snabdijevanje te zemlje gorivom i novcem.

To je najnoviji pokušaj da se izvrši pritisak na Sjevernu Koreju da odustane od nuklearnog programa, rekao je danas jedan visoki američki zvaničnik.

Tramp je sankcije objavio na konferenciji konzervativaca, poslije čega je uslijedilo saopštenje Ministarstva finansija.

SAD nastoje da kazne Sjevernu Koreju zbog nepoštovanja restrikcije UN, te će joj uskratiti prihod i resursi za razvoj nuklearnog programa i balističkih raketa koje počinju da predstavljaju opasnost za američko kopno.

Tramp je rekao da se radi o "najvećem setu novih sankcija ikada do sada" protiv Sjeverne Koreje.

"Ministarstvo finansija uskoro će preduzeti nove mjere da prekine izvore prihoda i nafte, koje režim koristi da finansira svoj nuklearni program i da održava svoju vojsku. Mjere će biti usmjerene na 56 brodova, transportnih kompanija i trgovinskih firmi koje pomažu Sjevernoj Korji da izbjegne sankcije", navodi se u odlomcima Trampovog govora, podijeljenog medijima.

SAD uvode sankcije protiv Sjeverne Koreje od 2008. godine i najnovije restrikcije biće dodate na novembarske koje su bile usmjerene na sjevernokorejsku trgovačku mornaricu i na kineske kompanije koje trguju s Pjongjangom.

Ujedinjene nacije su u decembru uvele novu seriju sankcija koje je podržalo svih 15 zemalja članica Savjeta bezbjednost. One su uključivale mjere da se smanji sjevernokorejski uvoz nafte za 90 odsto.

Zimske Olimpijske igre koje se upravo održavaju u Južnoj Koreji, bile su prilika za ublažavanje tenzije i obnavljanje pregovora, ali se u tome nije odmaklo.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније