Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta; B.V.

25. 02. 2018. 10:51 >> 10:49
1

KINA

Mijenjaju Ustav zbog trećeg Sijevog mandata

Komunistička partija Kine (KPK) predložila je danas promjenu Ustava kako bi predsjednik Si Đinping mogao da bude na vlasti i poslije drugog mandata, prenijeli su tamošnji mediji.

 

Centralni komitet KPK predložio je da se iz Ustava izbriše stavka prema kojoj predsjednik može samo da ima dva uzastopna mandata od pet godina, javila je Sinhua.

Ukoliko se ta mjera usvoji, Si bi mogao da ostane na vlasti poslije 2023. godine kada mu ističe drugi mandat.

Centralni komitet PKP predložio je da "misao Si Đinpinga" bude upisana u Ustav.

Njegovo ime i misao upisani su u oktorbu u Program KPK, što je simboličan čin koji aktuelnog lidera stavlja u istu ravan s legendarnim liderom partije Mao Cedungom.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније