Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: P.R. [ Beta ]

26. 02. 2018. 23:06   >>  27. 02. 2018. 07:55

JERUSALIM

Crkva Svetog groba ostaće zatvorena

Lideri dvije najveće hrišćanske denominacije u Jerusalimu najavili su danas da će Crkva Svetog groba, podignuta na mjestu gdje je Isus razapet, sahranjen i vaskrsao ostati zatvorena do daljnjeg u znak protesta zbog pokušaja Izraela da oporezuje crkvenu imovinu u Svetom gradu.

Predstavnici grčko-pravoslavne i rimokatoličke crkve rekli su da su začuđeni odlukom i optužili gradonačelnika Jerusalima Nira Barkata da narušava status kvo koji je dugo važio.

"Oni to ozbiljno misle. Oni zaista žele da vide da se nešto izmijenilo prije nego što otvore vrata", rekla je portparolka jerusalimskog patrijarhata Ana Koulouris.

Gradonačelnik je objasnio da se oporezivanje neće odnositi na mjesta molitvi, već komercijalne zgrade, bez obzira ko ih posjeduje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније