Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

28. 02. 2018. 19:35   >>  19:35

UBISTVO NOVINARA

Ostavka ministra kulture Slovačke

Slovački ministar kulture Marek Madarič, dugogodišnji savjetnik premijera Roberta Fica, podnio je danas ostavku zbog ubistva istraživačkog novinara Jana Kučiaka.

Novinar Kučiak (27) pisao je o kriminalu biznismena od kojih su neki bili povezani s političarima. Novinar i njegova djevojka pronađeni su mrtvi tokom vikenda.

"Jednostavno rečeno, kao ministar kulture ne mogu da prihvatim ubistvo novinara tokom svog mandata", rekao je Madarič na konferenciji za novinare.

Premijer Robert Fico ponudio je milion eura kao nagradu za informacije o tom ubistvu. Premijer je novac donio i stavio na sto, na konferenciju za novinare na kojoj je objavio raspisivanje nagrade.

Nekoliko slovačkih novina objavilo je posljednji Kučiakov članak u kojem je povezao italijansku mafiju s korupcijom na najvišem političkom nivou.

Kučiak je istraživao informacije o tome kako je navodno jedan preduzetnik iz Slovačke, povezan s kalabrijskom Ndrangheta mafijom, zloupotrebljavao i EU i da je imao veze s političkim establišmentom.

Navodno je jedna premijerova savjetnica saslušana tokom istrage, ali je Fico to negirao pozivajući medije da "nevine ljude ne povezuju s dvostrukim ubistvom".

Premijer se žalio na, kako je rekao, političku zloupotrebu tragedije od strane opozicije koja je pozvala na proteste u glavnom gradu Slovačke.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније