Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavio: O.Z. ]

01. 03. 2018. 20:30   >>  20:31

PRVI PRIMJER

Ukrao identitet i nominovao Trampa za Nobela

Norveški Nobelov komitet je saopštio da je osoba s ukradenim identitetom nominovala predsjednika SAD Donalda Trampa za Nobelovu nagradu za mir, prenijela je danas agencija NTB.

Agencija NTB je prenijela riječi sekretara Komiteta Olava Njolstada da djeluje da je ista osoba odgovorna i za lažiranje nominacija 2017.

Njolstad koji nije bio dostupan za komentar, odbio je da identifikuje osobu i dodao da je norveška policija obaviještena.

"Svake godine dobijamo mnogo nepravilnih nominacija, ali ove nominacije nijesu validne jer oni koji nominuju nijesu kvalifikovani da to čine. Koliko znam, ovo je prvi primjer da neko ko je ukrao identitet druge osobe nominuje nekog", rekao je Njolstad za NTB.

Norveški Nobelov komitet drži imena kandidata u tajnosti 50 godina, ali oni koji mogu da nominuju kandidate - poslanici, univerzitetski profesori, direktori instituta za istraživanje mira i međunarodne poslove, i bivši dobitnici nagrade, mogu da izlaze u javnost s imenima kandidata.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније