Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ AP, Objavila: P.B. ]

02. 03. 2018. 11:23 >> 11:20
1

IZRAEL

Policija ispituje Netanjahua i njegovu suprugu

Policijski istražitelji stigli su u rezidenciju izraelskog premijera Benjamina Netanjahua u Jerusalimu, kako bi ispitali njega i njegovu suprugu Saru zbog sumnje u korupciju u vezi sa najvećom izraelskom telekomunikacionom kompanijom.

Izraelski mediji navode da policija sumnja da su vlasnici kompanije “Bezek telekom” uticali na to da internet sajtovi koje oni kontrolišu pozitivno izvještavaju o Netanjahuu i njegovoj supruzi, a zauzvrat dobijali povlastice od izraelskog Ministarstva za komunikacije.

Prošlog mjeseca dvojica Netanjahuovih saradnika su saslušani pod sumnjom da su izdali propise koji su kompaniji “Bezek” donijeli stotine miliona dolara.

Izraelska policija je nedavno preporučila i podizanje optužnice protiv Netanjahua u dva odvojena slučaja korupcije, da je primao skupe poklone od dvojice milijardera i da se dogovarao sa vlasnikom tiražnog izraelskog lista “Jediot ahronot” da povoljno izvještava o njemu, u zamjenu za smanjenje uticaja konkurentskog dnevnika.

Premijer Izraela je u obraćanju naciji negirao krivicu i istakao da je sve što je radio, bilo za zemlju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније