Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

12. 02. 2013. 21:26   >>  21:23

SIRIJSKA KRIZA

UN: Broj poginulih u Siriji 70 000

U građanskom ratu u Siriji broj poginulih dostigao je skoro 70.000, izjavila je visoka komesarka UN za ljudska prava Navi Pilaj.

Ona je ponovo osudila neuspjeh Savjeta bezbjednosti UN da se dogovori oko akcije u Siriji.

"Nepostojanje konsenzusa o Siriji i pasivnost koja iz toga proističe kastastrofalni su i cijenu za to su platili civili na obje strane", kazala je Pilajeva, kritikujući podjele unutar SB po pitanju građanskog rata u Siriji koji traje već 23 mjeseca.


 

"O nama će ljudi suditi na osnovu tragedije koja se odvija pred našim očima. Ovaj savjet, kao i one među nama koji se nalaze na ključnim položajima u UN, s pravom će pitati šta smo uradili", rekla je ona.

Rusija, posljednji saveznik sirijskog predsednika Bašara Asada, i Kina tri puta su upotrebile veto kao stalne članice SB da blokiraju donošenje rezolucija kojima bi samo bilo zaprijećeno sankcijama.

Pilajeva je uputila novi apel da se Međunarodni krivični sud pozabavi građanskim ratom u Siriji, prenosi AFP.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније