Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: Anadolija; Objavio: I. P. ]

04. 03. 2018. 23:40 >> 23:45

NA REFERENDUMU

Švajcarci protiv ukidanja TV preplate?

Prema izlaznim anketama birači u Švajcarskoj odbacili su na današnjem referendumu predlog ukidanja plaćanja pretplate za državnu televiziju i druge radio programe koje podržava vlada.

Švajcarski RTS radio objavio je da je prema izlaznim anketama agencije gfs.bern 71 posto birača odbacilo inicijativu takozvane "No-Billag" grupe da se ukine obavezna nacionalna televizijska pretplata, koja trenutno iznosi 450 franaka (oko 390 eura) godišnje po domaćinstvu.

Ukoliko se rezultati ankete ispostave tačnim, bio bi to snažan udarac za desničarske populiste koji su zagovarali ukidanje plaćanja obavezne RTV pretplate tvrdeći da emiteri koje podržava vlada imaju previše dominantan položaj u švajcarskim medijima.

Referendum u Švajcarskoj sa velikim interesovanjem se prati u cijeloj Evropi. 

Oni koji se zalažu za pretplatu, insistiraju na tome da Švajcarska mora naplaćivati više zato što ta država ima visok životni standard i četiri nacionalna jezika.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније