Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

17. 07. 2013. 21:28   >>  21:28

POTEZ ZA OSUDU

Carnajev na naslovnici časopisa "Rolling Stone"

Na naslovnici avgustovskog izdanja časopisa "Rolling Stone" našla se fotografija bombaša iz Bostona, Džohara Carnajeva koji je osumnjičen da je sa svojim bratom Tamerlanom, izveo napad tokom Bostonskog maratona, zbog čega je javnost uputila oštre kritike urednicima.

Iako je časopis "Rolling Stone" u svojoj istoriji  na naslovnici uglavnom objavljivao legende izsvijeta filma i rok muzike, ovog mjeseca sve čitatelje očekuje iznenađenje.

Naslovna priča novog izdanja časopisa je "Džoharov svijet" koja opisuje kako je "od nevinog dječaka s blistavom budućnosti nastao monstrum".

"Bombaš - kako su popularnog, obećavajućeg studenta iznevjerili sopstveni roditelji pa je upao u radikalni islam i postao čudovište", piše na naslovnici. Fotografiju koja će osvanuti na naslovnici Carnajev je sam snimio, a prikazuje ga u ležernom izdanju.

Objava naslovnice izazvala je brojne reakcije na društvenim mrežama, a potez časopisa mnogi su ocijenili kao pokušaj da se bombaš prikaže kao zvijezda. Mnogima je zasmetalo što ubicu opisuju kao žrtvu koja je podlegla uticaju radikalnog islama.

Ovo nije prvi put da "Roling Stone" provocira čitalačku publiku. Slične reakcije izazvao je i 1970., kada je objavio fotografiju masovnog ubice Čarlsa Mensona.

Podsjetimo, napad u Bostonu desio se 15. aprila ove godine. U eksplozijama je stradalo troje, među kojima i osmogodišnje dijete, a povrijeđeno je više od 260 ljudi.

Carnajev je prije nedjelju dana, na svom prvom pojavljivanju na sudu, izjasnio da nije kriv za napad, koji je najteži teroristički napad na američkom tlu od 11. septembra 2001.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније