Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ AP, Objavila: P.B. ]

05. 03. 2018. 11:18 >> 11:34

MELBURN

Papin savjetnik na sudu zbog seksualnog zlostavljanja

Odbrana trećeg čovjeka Vatikana, australijskog kardinala Džordža Pela, optužila je policiju da je zapostavila svjedočenja u njegovu korist, prvog dana pripremnog ročišta koje bi trebalo da odredi može li mu se suditi za stara seksualna zlostavljanja.

Kardinal Pel (76), jedan je od najbližih savjetnika papa Franja, a u junu prošle godine je optužen za seksualno zlostavljanje više osoba u svojoj matičnoj državi Viktoriji.

Detalji o navodima protiv kardinala tek treba da budu objavljeni, a australijska policija je optužbe opisala kao “istorijska seksualna djela”, aludirajući na to da su se zločini dešavali decenijama.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније