Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

17. 07. 2013. 23:29   >>  23:29

HRABAR POTEZ

Palestinci zadovoljni odlukom EU

Odluka Evropske unije o ukidanju pomoći i fondova Izraelu od 2014., vezano za nezakonitu naseljavanja palestinske teritorije na Zapadnoj obali i u Istočnom Jerusalemu, izazvala je zadovoljstvo kod palestinkih vlasti.

Palestinski ministar ekonomije Džavad Nadži Hirzalah je, za agenciju Anadolija, rekao da je odluka od strane palestinske vlasti prihvaćena sa zadovoljstvom.

"Odluku EU-a palestinske vlasti su prihvatile sa zadovoljstvom. Ovo je ujedno i veoma hrabar korak od strane EU-a, u smislu da Palestinci formiraju svoju državu", rekao je palestinski ministar ekonomije.

Predsjednik Nacionalne inicijative Palestine Mustafa Bergusi rekao je da odluka EU-a predstavlja pobjedu za palestinski narod.

"Ova odluka je veoma važan korak u odnosima između Evropske unije i palestinskog naroda, a u isto vrijeme ograničava izraelsko naseljavanje palestinske teritorije. Veliki broj Izraelaca će nakon ove odluke morati da se vrati granicama iz 1948.", rekao je on.

Odluka bi trebala da bude objavljena u petak u zvaničnim novinama Evropske unije, a prema odluci, Evropska unija će od 2014. ukinuti pomoći i fondove Izraelu, vezano za nezakonito naseljavanja palestinske teritoriju na Zapadnoj obali i u Istočnom Jerusalemu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније