Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

17. 07. 2013. 23:39   >>  23:39

TRAŽE ZAŠTITU

Novinari pred Savjetom bezbjednosti

Četiri novinara u obraćanju Savjetu bezbjednosti UN-a apelovali su na svjetske lidere da učine više na zaštiti života reportera, koji izvještavaju iz zona sukoba i da se pobrinu da se poštuje njihovo pravo na rad bez straha od smrti ili zastrašivanja.

boxPluginImg

Urednica Asošijejted presa rekla je članicama SB da napad na novinara, predstavlja ovlaštenje za napad na običnog građanina.

Novinar Frans-presa Mustafa Hadži-Abdinur rekao je da i njega kao i brojne novinare, koji izvještavaju iz Somalije, nazivaju "mrtvacem koji hoda".

Savjet bezbjednosti UN-a pozvalo je novinare na sjednicu prvi put na incijativu SAD.

Zamjenik generalnog sekretara UN-a Jan Elijason nazvao je nezavisne medije "žilom kucavicom" demokratskog govora i osudio ubistvo više od 600 novinara u protekloj deceniji.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније