Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Beta ]

08. 03. 2018. 08:24 >> 08:25

ZA 8. MART

Ajfelova kula sija u znak podrške ženama

Ajfelova kula u Parizu cijala je cijelu noć u znak podrške pravima žena i francuskom pokretu protiv seksualnog napastvovanja.

Na pariskoj znamenitosti cijele večeri je stajala poruka "Sada mi djelamo" (Maintenant on agit), u znak obilježavanja Međunarodnog dana žena, 8. mart.

Ministarka kulture Francuske Fransoa Nisen i gradonačelnica Pariza An Idalgo održale su govor u prisustvu članica više udruženja za prava žena, u znak podrške tom pokretu nastalom po uzoru na američki pokret "Vrijeme je isteklo" (Time's up).

Jedan od ciljeva francuskog pokreta je i prikupljanje sredstava za udruženja koja u sudskim procesima pomažu žrtvama seksualnih napada.

Više od 160 francuskih glumica pristupilo je pokretu.

Optužbe za seksualno uznemiravanje počele su masovno da izlaze u javnost od oktobra, kada je iznijeta prva takva optužba na račun holivudskog producenta Harvija Vajnstajna. Potom je nekoliko desetina žena optužilo Vajnstajna za seksualno uznemiravanje ili zlostavljanje, što je podstaklo lavinu optužbi i protiv drugih poznatih ličnosti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније