Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

18. 07. 2013. 10:26 >> 10:28

PROCES POLITIČKI MOTIVISAN?

Navalni osuđen zbog krađe drva

Lider opozicije i kandidat za gradonačelnika Moskve Aleksej Navalni osuđen je zajedno sa biznismenom Pjotrom Oficerovom, za krađu 10.000 kubnih metara drva.

Lenjinski opštinski sud u gradu Kirovu osudio je Alekseja Navalnog i Pjotra Oficerova za krađu 10 hiljada kubnih metara drvne građe i nanošenje štete od 16 miliona rubalja fabrici „Kirovles“, prenose agencije.

Sudija je u presudi ožnačio Navalnog kao organizatora, a Oficerova, vlasnika kompanije „Vjatska drvna kompnanija“ koja je drvnu građu kupila, kao saučesnika.

Tužilac je tražio da se Navalni osudi na 6 godina zatvora, a Oficerov na 5 godina i da se obojica izrekne novčana kazna od po milijardu rubalja.

Navalni, poznati kritičar ruske vlasti i jedan od vođa vansistemske opozicije u Rusiji uporno je insistirao da je proces protiv njega politički motivisan i namješten.

Sud će kasnije u toku dana saopštiti visinu kazne.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније