Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

18. 07. 2013. 10:31 >> 10:31

KANDIDAT NA IZBORIMA

Gebreselasije ne odustaje od politike

Legenda svjetske atletike, Hajle Gebreselasije, ponovio je svoje namjere da se politički angažuje u svojoj zemlji.

Gebreselasije je još 2010. najavio da će po završetku sportske početi političku karijeru, s ciljem da svojoj zemlji i Africi uopšte vrati ono što su u njega uložili tokom višegodišnjeg bavljenja atletikom.

"Želim nešto da učinim za Etiopiju, Afriku, moj narod, porodicu i sebe", izjavio je tada Gebreselasije.

Ovog puta je bio konkretniji, najavljujući da će se kandidovati na parlamentarnim izborima u Etiopiji 2015.

"Smatram da sam sada malo zreliji... Kao što sam rekao i 2010., moja ambicija je politika. Mislim da je 2015. savršeno vrijeme. Ljudi misle da ću postati poslanik, ali konkurencija će biti jaka, zato je potrebno da se pripremim", rekao je trofejni dugoprugaš.

U Etiopiji je, od svrgavanja vojne hunte 1991., na vlasti Etiopski narodni revolucionarni demokratski front, a u nacionalnom parlamentu od 547 poslanika samo dva nijesu iz vladajuće partije.

Legenda Etiopije, koji je u svojoj zemlji poznat i kao uspješan poslovan čovjek, na izborima će se pojaviti ka nezavisni kandidat.

Gebreselasije je u aprilu treći put uzastopno pobedio na Bečkom polumaratonu u vremenu 1:01,14 sata. On je takođe, učestvovao u Bostonskom maratonu u aprilu koji je bio meta bombaškog napada, kada je poginulo troje ljudi, a nekoliko desetina zadobilo teške povrede.

U svojoj sportskoj karijeri dva puta je bio olimpijski šampion na 10 hiljada mtara, dok je u istoj discilini četiri puta osvajao zlato na svjetskim prvenstvima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније