Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Beta ]

11. 03. 2018. 13:50   >>  13:47

MAKRON U INDIJI

"Pomozimo najsiromašnijim zemljama"

Francuski predsjednik Emanuel Makron drugog dana posjete Indiji pozvao je na mobilizaciju u pomoći najsiromašnijim zemljama kako bi bolje koristile solarnu energiju, prenijela je agencija Frans pres.

Makron danas sa indijskim premijerom Narendrom Modijem kopredsjedava prvom samitu Međunarodne solarne alijanse, koalicije koja promoviše obnovljivu energiju u zemljama u razvoju. Tu inicijativu pokrenule su Francuska i Indija, na marginama Pariske konferencije o klimi 2015. 

Cilj solarne alijanse, koja okuplja više od 120 zemalja, jeste efikasno korišćenje solarne energije kako bi se smanjila zavisnost od fosilnih goriva.

"Treba svi da uklonimo prepreke i razvijemo solarnu energiju", rekao je Makron koji poslije sastanka sa suprugom Brižit treba da posjeti turističku atrakciju Tadž Mahal.

Agencija AP je prenijela da je Makron indirektno kritikovao američkog predsjednika Donalda Trampa koji je odlučio da se SAD povuku iz međunarodnog sporazuma o klimatskim promjenama.

Pozdravljajući takozvane "solarne mame", grupu žena inženjera za solarnu energiju, Makron je rekao da pozdravlja takvu inicijativu dok su "neke zemlje odlučile da odustanu od sporazuma".

Predsednik Francuske sutra završava višednevnu posetu Indiji u Varanasiju, svetom gradu hinduizma na obali Ganga.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније