Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: P.R. [ Beta ]

12. 03. 2018. 19:36 >> 19:32
7

RUSKA VOJSKA

Testirana nova supersonična raketa

Ruska vojska saopštila je da je obavila uspješnu probu supersonične rakete koja može da nosi nuklearnu bojevu glavu i da se provuče kroz neprijateljske odbrambene sisteme.

Video snimak koji je juče objavilo rusko Ministarstvo odbrane pokazuje kako borbeni avion Mig -31 lansira raketu "Kinžal" za vrijeme trenažnog leta. Ministarstvo je navelo da je raketa koja je nosila konvencionalnu bojevu glavu pogodila cilj za vježebanje na poligonu u južnoj Rusiji.

Ruski predsjednik Vladimir Putin je početkom mjeseca pomenuo i supersonično naoružanje "Kinžal" među novim ruskim nuklearnim oružjem koje će, po njegovom riječima, pojačati vojne kapacitete zemlje i učiniti američke protivraketne sisteme beskorisnim jer ne mogu da ga stignu.

Putin je rekao da "Kinžal" leti deset puta brže od brzine zvuka, ima domet od više od 2.000 kilometara i može da nosi nuklearnu ili konvencionalnu bojevu glavu.

Ministarstvo odbrane saopštilo je da ova raketa može da pogodi istovremeno mete na kopnu i ratne brodove.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније