Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

13. 02. 2013. 07:59   >>  09:07 3

DRAMA U L.A.

VIDEO: Ubijen policajac koji je L.A. digao na noge?

Policija Los Anđelesa je, nakon opsade i vatrenog obračuna, pronašla tijelo u spaljenoj kolibi u kojoj se, navodno, krio Kristofer Dorner. Identifikacija tijela bi mogla trajati nedjeljama.

Američke televizije su juče kasno popodne prekinule program i uživo se javljale sa lica mjesta, gdje je Dorner, posijle nekoliko dana skrivanja, bio otkriven.

On je prije dva dana upao u jednu skijašku kuću i vezao dvoje ljudi koji su tu živjeli. Nakon skrivanja, juče je oko 1.30 sati uzeo njihov kamionet i pokušao da pobjegne iz tog reona, koji je bio okružen policijom.

Međutim, na putu su ga opazili policajci koji su dežurali, a Dorner je tada zapucao na njih i ubio jednog, a ranio drugog pripadnika organa reda. 

Uslijedila je potjera u koju je bilo uključeno više od dvije stotine policajaca.

 


Njihov nekadašnji kolega je u prvom trenutku uspio da se sakrije u drugu brvnaru, ali je opažen, pa je kuća opkoljena, a policija je koristeći megafone tražila da se preda. 

Pošto se on nije odazivao, u kuću je ubačen suzavac, koji je prema policijskim izvorima, izazvao požar.

Dorner se tereti da je u prethodnih deset dana, prije jučerašnjeg ubistva, ubio još tri osobe, ćerku bivšeg policijskog kapetana koji mu je bio nadređen i njenog vjerenika i još jednog policajca, dok je četvoricu ranio. 

Mediji su ga opisivali kao veoma utreniranog i opasnog profesionalca, odličnog snajperistu, koji nije prezao da puca u policiju.

On je prethodno, na internetu u svom manifestu objavio rat policji u Los Anđelesu, kao osvetu za otkaz koji je dobio 2007. godine. 

 

Naime, sve je počelo kada je Dorner prije više od pet godina prijavio jednog od kolega da je pretukao osumnjičenog koji je bio osoba sa posebnim potrebama. Poslije istrage, interna policijska komisija je ustanovila da prekoračenja sile nije bilo i Dorner je zbog, kako je rečeno, lažnog prijavljivanja dobio otkaz. 

On je, poslije toga optužio policiju u Los Anđelesu za rasizam, pošto je Afro-Amerikanac, rekavši da se ništa nije promenilo od početka devedesetih i velikih nereda kada su bijeli policajci pretukli crnog motoristu Rodnija Kinga. 

Policija u najvećem kalifornijskom gradu je sada saopštila da će ponovo otvoriti istragu o Dornerovom slučaju.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније