Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

16. 03. 2018. 09:24 >> 09:30
2

NE POMINJU RUSIJU

Izrael osudio napad nervnim agensom u Britaniji

Izrael je osudio trovanje bivšeg ruskog špijuna i njegove ćerke u Velikoj Britaniji, ali nije pominjao Rusiju u sapštenju, javljaju izraelski mediji.

 

 

  

"Izrael gleda s ozbiljnošću na događaj u Velikoj Britaniji i oštro ga osuđuje. Nadamo se da će međunarodna zajednica saradjivati kako bi se izbjegli dalji takvi događaji", navedeno je sinoć u saopštenju izraelskog Ministarsta spoljnih poslova.

Velika Britanija je tražila zvaničnu osudu u srijedu, a Izrael ju je objavio nakon odlaganja, komentariše izraelska štampa.

Britanska strana je iznijela svoj zahtjev u srijedu na sastanku britanskog ambasadora u Izraelu Dejvida Karija i izraelskog savjetnika za nacionalnu bezbjednost Meita Ben Šabata.

Njihov sastanak je inače bio ranije zakazan povodom nečeg drugog.

Izraelski politički zvaničnici su rekli da nije bilo značajnog odlaganja u objavljivanju saopštenja u poređenju sa ranijim slučajavima, kada se dešavalo da prođe više od 24 sata.

"Britanski ambasador se tokom proteklih dana sastao sa više visokih zvaničnika kada je to pitanje postavljeno. Mi očekujemo oštro saopštenje podrške od svih naših bliskih partnera, imajući u vidu koliko ozbiljno akcije Rusije izazivaju međunarodni sistem zasnovan na pravilima", navedeno je u saopštenju Ambasade Velike Britanije u Izraelu.

Ranije u četvrtak su se lideri SAD, Francuske i Njemačke pridružili Velikoj Britaniji u osudi Rusije za trovanje bivšeg ruskog špijuna snažnim nervnim agensom, osudivši ono što su nazvali prvim napadom takvim agensom poslije Drugog svjetskog rata.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније