Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta; Objavila: J.B.Č. ]

17. 03. 2018. 10:48 >> 10:43
4

RECIPROČNA MJERA

Moskva će protjerati 23 britanskih diplomata

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je danas da će u roku od njedelju dana protjerati 23 britanskih diplomata, koje je proglasila za "persone non grata", kao recipročnu mjeru odluci Londona da protjera isto toliko ruskih diplomata.

Kako je saopšteno, zbog dispariteta u broju konzularnih odjeljenja, biti zatvoreno Konzularno odjeljenje Velike Britanije u Sankt Peterburgu, kao i da će zbog neregulisanog statusa biti zatvoren Britanski savjet u Rusiji.

Ministarstvo je pozvalo britanskog ambasadora Lorija Bristoua (Laurie Bristow) na razgovor o sporu oko napada nervnim agensom na bivšeg ruskog špijuna Sergeja Skripalja i njegove ćerke Julije u Velikoj Britaniji, iza koga, kako tvrdi London, navodno stoji Rusija.

Britanski ministar spoljnih poslova, Boris Džonson, čak je rekao da je vjerovatno da je sam ruski predsjednik, Vladimir Putin, naredio upotrebu nervnog agensa za napad na bivšeg špijuna u britanskom gradu Solsberiju, nakon čega je Moskva saopštila da je "neoprostivo" da neko ime ruskog predsjednika dovede u vezu s trovanjem Sergeja Skripalja u Velikoj Britaniji.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније