Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Beta ]

18. 03. 2018. 15:22 >> 15:18

ČIZOV SMATRA

"Nervni agens možda napravljen u VB"

Stalni predstavnik Rusije pri Evropskoj uniji Vladimir Čižov izjavio je danas da je nervni agens za koji London trvdi da je korišćen u napadu na bivšeg špijuna mogao da bude napravljen i u britanskoj laboratoriji.

Čižov je rekao da Rusija nema zalihe hemijskog oružja i da ne stoji iza trovanja Sergeja Skripalja i njegove ćerke Julije.

U danas emitovanoj izjavi za BBC, ruski diplomata je rekao da se britanski istraživački centar za hemijsko oružje Porton Daun nalazi samo 12 kilometara od Solsberija, gdje su pronađeni otrovani Skripalj i njegova ćerka.

Upitan da li misli da je nervni agens iz laboratorije britanskog istraživačkog centra, Čižov je odgovorio da ne zna.

Britanska vlada je odbacila tvrdnje ruskog stalnog predstavnika pri Evropskoj uniji kao "besmislicu".

Ambasador Rusije u Londonu Aleksandar Jakovenko apelovao je danas na stišavanje situacije, uz ocjenu da spor zabrinjavajuće eskalira.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније