Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

18. 03. 2018. 20:24 >> 20:30

PROTIV TURSKE

Kurdi najavili gerilski rat u Afrinu

Sirijsko-kurdski zvaničnik, Otman Šeik Isa, rekao je da je sukob sa Turskom u sirijskoj enklavi Afrin ušao u "novu fazu", odnosno da će preći na gerilski rat.

Turska okupacija će se promijeniti od direktne okupacije do gerilskog ratovanja sa "udri i bježi" taktikama, dok Afrin ne bude oslobođen, poručio je Isa.

Naša vojska će biti njihov trajni košmar", rekao je Isa na konferenciji za štampu, prenosi AP.

Turska je ranije danas saopštila da su njeni vojnici, poslije skoro dva mjeseca otkako je ofanziva počela, ušli u grad Afrin. Desetine hiljada ljudi pobjeglo je od turskih napada.

Povukao se i veći dio boraca kurdskih Jedinica za zaštitu naroda, navodi AP.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније