Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92,I.Š. ]

19. 03. 2018. 08:42 >> 09:08

JAČA KONTROLA GRANICA

Njemački ministar za suspenziju Šengena

Novi ministar unutrašnjih poslova Njemačke Horst Zehofer izjavio je da bi ta zemlja trebalo da razmotri da pojača kontrolu svojih granica.

 

 

 

Osim toga, Zehofer je pozvao na suspenziju Šengenskog ugovora, kojim se omogućava slobodno kretanje unutar Evropske unije.

Zehofer je u intervjuu za njemački nedjeljnik "Velt am zontag" pozvao na oštrije kontrole unutrašnjih granica, u vrijeme kada se Evropska unija zalaže da se one oslabe, primjećuje Dojče vele.

Njemački ministar tvrdi da EU ne uspijeva da kontroliše spoljne granice.

"Kontrole unutrašnjih granica (između zemalja članica EU) moraju biti na snazi dok god EU ne uspijeva da efikasno kontroliše spoljnu granicu.

Ne vidim da je u stanju da to uradi u bliskoj budućnosti", rekao je Zehofer. Njemačka je privremeno ponovo uvela kontrolu svojih granica do 12. maja, koja je na snazi na kopnenoj granici s Austrijom i na letovima iz Grčke, zbog "bezbjednosne situacije u Evropi i prijetnji koje proizlaze iz kontinuiranih sekundarnih kretanja", navela je Evropska komisija, podsjeća Dojče vele.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније