Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

19. 03. 2018. 23:35   >>  23:37 4

SLUČAJ SKRIPALJ

Stoltenberg: NATO uz Britaniju

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg kazao je da je Alijansa uz Veliku Britaniju, u vrijeme diplomatskih napetosti s Rusijom zbog trovanja bivšeg agenta Sergeja Skripalja.

"Svih 29 NATO saveznika je ujedinjeno, u znak solidarnosti sa Velikom Britanijom. Britanija nije sama", rekao je Stoltenberg danas na zajedničkoj konferenciji za novinare s šefom britanske diplomatije Borisom Džonsonom u Briselu.

Britanija je optužila Rusiju da stoji iza napada na Skripalja i njegovu kćerku Juliju, koji se dogodio 4. marta u Solsberiju, a u kojem je, kako tvrdi, korišćen nervni agens "novičok", prenosi Tanjug.

Skripalj i njegova ćerka su u kritičnom stanju poslije napada, a Moskva je negirala bilo kakvu umiješanost u napad. Stoltenberg je rekao da je "dosadašnji odgovor Rusije pokazao jasno zanemarivanje međunarodnog mira i bezbjednosti".

On je pozvao Rusiju da obezbijedi da se u potpinosti objavi program za razvoj "novičoka".

Džonson je danas razgovarao o pokušaju ubistva Skirpalja i njegove kćerke Julije na sjednici ministara spoljnih poslova EU i na sastanku s Stoltenbergom.

"Naši NATO saveznici su pokazali nepodijeljenu podršku", rekao je Džonson nakon sastanka.

Ranije danas EU je osudila trovanje Skripalja.

U zajedničkom saopštenju ministara spoljnih poslova EU navedeno je da su "životi mnogih građana dovedeni u opasnost tim bezobzirnim i nezakonitim činom".

(Mina)

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније