Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Beta ]

21. 03. 2018. 18:38 >> 18:36
1

SARADNICI NEZADOVOLJNI

Kritike Trampu zbog čestitke Putinu

Saradnici predsjednika SAD Donalda Trampa, uključujući nekoliko poznatih republikanskih senatora, kritikovali su šefa Bijele kuće što je ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu čestitao pobjedu na izborima, uprkos savjetima da to ne čini.

Trampa su saradnici velikim slovima upozorili da se uzdrži od čestitanja Putinu, navodi Vašington post. U materijalima koje su mu pripremili, stajalo je "NE ČESTITATI", prenosi Asošiejted pres.

Nije poznato da li je Tramp, koji više voli usmena uputstva, uopšte pročitao smjernice svog tima za nacionalnu bezbjednost prije telefonskog razgovora s ruskim liderom.

Senator Džon Mekejn, predsjednik Odbora Senata SAD za oružane snage rekao je da "američki predsjednik ne predvodi slobodni svijet tako što čestita diktatorima pobjedu na lažnim izborima".

Mekejn je pozvao Trampovu administraciju da agresivno odgovori na miješanje Rusije u američke predsjedničke izbore 2016. 

Senator Džef Flejk, čest kritičar Trampa, nazvao je "čudnim" predsjednikov poziv Putinu.

Lider republikanske većine u Senatu Mič Mekonel kazao je da Tramp "može da zove koga god odabere", ali je dodao da poziv Putinu "ne bi bio visoko na njegovoj listi".

Portparolka Stejt departmenta Heder Nojer ocijenila je da reizbor Putina "nije iznenađenje" i dodala da je nekim ljudima plaćeno da glasaju na izborima u Rusiji, dok su neki opozicioni lideri u zatvoru ili su zastrašivani.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније