Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

23. 03. 2018. 09:25   >>  09:21 1

DOLAZI BOLTON

Tramp smijenio i savjetnika za državnu bezbjednost

Američki predsjednik Donald Tramp saopštio je preko Tvitera da odlazi savjetnik za državnu bezbjednost Herbert Rejmond Mekmaster i da je umjesto njega postavio Džona Boltona, nekadašnjeg ambasadora SAD pri UN.

 

 

 

"Drago mi je da najavim da će od 9. aprila Džon Bolton biti moj novi savjetnik za državnu bezbjednost", naveo je Tramp u najnovijem nastavku serije smjenjivanja ili odlazaka članova njegove administracije posljednjih mjeseci.

Bolton je bio član vlade predsjednika Džordža Buša - Mlađeg i komentator američke televizije "Foks njuz" (Fox News).

Tramp je pozdravio "izvanredan rad" Mekmastera koga je smijenio, uvjeravajući da će ostati njegov prijatel.

General Mekmaster već nedjeljama ima "oslabljenu poziciju" zbog nedostatka Trampove podrške i glasina da će biti smijenjen.

Ta promjena dolazi deset dana poslije smjenjivanja državnog sekretara Reksa Tilersona koga će zamijeniti direktor Centralne obavještajne agencije (CIA) Majk Pompeo.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније