Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Al Jazeera, Objavila: P.B. ]

23. 03. 2018. 10:06 >> 10:03
2

NAKON TROVANJA

Upitna Skripaljeva mentalna sposobnost

Napad nervnim otrovom na bivšeg ruskog agenta Sergeja Skripalja i njegovu ćerku Juliju mogao bi rezultirati smanjenom mentalnom sposobnošću i nejasno je hoće li se ikada oporaviti, izjavio je britanski sudija Dejvid Vilijams.

"Tačne dugoročne zdravstvene posljedice izloženosti za sada su nepoznate, ali medicinske pretrage ukazuju na to da bi im mentalna sposobnost mogla biti smanjena", rekao je Vilijams.

Sudija je dao dozvolu ljekarima da uzmu uzorak Skripaljeve krvi, kako bi je mogli analizirati stručnjaci za hemijsko oružje.

Neimenovani konsultant koji liječi Skripaljeve rekao je da su oboje duboko sedirani, nesposobni da komuniciraju i da je za sada nemoguće reći hoće li i do koje mjere zadržati mentalnu sposobnost.

Oboje su u tjelesno stabilnom stanju, kazao je konsultant.

Velika Britanija optužuje Rusiju za napad vojnim nervnim otrovom ruske proizvodnje 4. marta u Salisburiju, na jugu Engleske.

Bivši špijun Sergej Skripalj i njegova ćerka Julija još su u bolnici u kritičnom stanju, a policajac koji im je pritekao u pomoć od petka je van životne opasnosti, navodi London.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније