Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Blic, Objavila: P.B. ]

25. 03. 2018. 09:28 >> 09:24

OSUMNJIČEN ZA KORUPCIJU

Japanski premijer se izvinio zbog skandala

Japanski premijer Šinzo Abe, čija je reputacija ugrožena zbog sumnji da je umiješan u korupcionaški skandal i prikrivanje nepotizma, ponovo se izvinio narodu zbog izazivanja zabrinutosti i gubitka povjerenja u njegovu vladu.

"Ovaj problem je uzdrmao povjerenje naroda u administraciju. Kao šef vlade, osjećam se odgovornim i želio bih da se duboko izvinim narodu", poručio je Abe na godišnjoj konvenciji svoje vladajuće partije.

Demonstranti su pozvali Abea na ostavku, dok je policija za suzbijanje nereda održavala bezbjednost ispred zgrade u kojoj je konvencija održana, a na kojoj je premijer istakao i svoju namjeru da izmijeni pacifistički poslijeratni ustav Japana, na čijem su sačinjavanju radile SAD.

Abe se suočava sa najvećom političkom krizom otkako je u decembru 2012. stupio na funkciju, zbog sumnji da je bio umiješan u prodaju zemljišta u državnom vlasništvu, sa ogromnom popustom, nacionalističkom školskom operateru koji je povezan sa njegovom suprugom.

Abe je obećao potpuno rasvijetljavanje činjenica, kao i da će, držeći vladu na okupu, spriječiti da se tako nešto ponovo dogodi, ali nije nagovijestio mogućnost podnošenja ostavke.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније