Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Mina-business [ Objavio: O.Z. ]

25. 03. 2018. 19:18 >> 19:14

NOBELOVAC O "TRGOVINSKOM RATU"

Štiglic: Kina ne treba da se pokaže slabom

Kina ne treba da se pokaže slabom u trgovinskom sporu protiv „siledžije“ kao što je američki predsjednik Donald Tramp, smatra nobelovac Džozef Štiglic.

On je kazao da bi povlađivanje Kine dovelo do sve većih zahtjeva, prenosi Capital.ba.

"Naročito kada imate siledžiju poput Trampa, ne bi bilo dobro da se reaguje na slab način. Povlađivanje u trgovinskom ratu moglo bi da vodi ka sve većim i većim zahtjevima", rekao je Štiglic u intervjuu za televiziju Bloomberg u Pekingu.

Tramp je u četvrtak dao instrukcije za naplatu carina na uvoz kineske robe čija je vrijednost najmanje 50 milijardi dolara. Kina je odgovorila na Trampove tarife na uvoz čelika i aluminijuma carinama na uvozne američke proizvode u vrijednosti oko tri milijarde dolara, dodajući da ima pripremljen „sveobuhvatni plan“ i za drugi uzvratni udar.

Štiglic, koji je profesor ekonomije na Kolumbija univerzitetu, kaže da je Kina u svakom slučaju u boljem položaju da odoli „oluji“ nego Tramp ako se spor razvije u potpuni trgovinski rat.

"To je zato što ima alate i resurse da pomogne onima koji bi bili najviše pogođeni trgovinskim ratom, dok SAD to nemaju", rekao je Štiglic.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније