Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

29. 03. 2018. 13:38 >> 13:33

PROCJENE MEDIJA

Sisi ponovo izrabran za predsjednika Egipta

Egipatski predsjednik Abdel Fatah el Sisi osvojio je više od 90 odsto glasova u prvom krugu predsjedničkih izbora, prve su procjene koje danas prenose egipatski mediji, ali je odziv birača manji od 50 odsto.

 

 

 

List Ahram prenio je da je Sisi je osvojio oko 92 odsto glasova i da je 23 miliona od ukupno 60 miliona glasača izašlo na izbore.

Ostali mediji i državna agencija Mena prenijeli su slične procjene.Prvi krug predsjedničkih izbora organizovan je tokom tri dana, 26, 27. i 28. marta.

Pobjeda Sisija, izabranog u prvom mandatu 2014. godine, očekivana je pošto mu je jedini protivkandidat bio Musa Mustafa Musa, koji nije poznat široj javnost ali je poznato da podržava sadašnje vlasti.

Rezultati izbora biće saopšteni 2. aprila.Sisi je na prethodnim izborima pobijedio sa 96,9 odsto glasova a na izbore je izašlo 47,5 odsto birača.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније