Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavio: O.Z. ]

29. 03. 2018. 21:44   >>  21:43

SLJEDEĆE GODINE

Papa Franjo mora na operaciju

Poglavar Rimokatoličke crkve Franjo izjavio je da će sljedeće godine morati da operiše kataraktu.

Papa Franjo je to otkrio poslije ritualnog pranja nogu 12 osuđenika u jednom rimskom zatvoru pred Veliki petak, u znak sjećanja na gest Isusa Hrista koji je, prema Bibliji, oprao noge dvanaestorici apostola prije nego što je razapet.

Franja zatvorenicima često govori da moraju da održavaju nadu živom, a danas im je kazao da svakog dana moraju da umiju oči kako bi mogli da vide i šire nadu.

Dodao je da katarakta najčešće slabi vid. "U mojim godinama, na primjer, pojavi se katarakta i ne vidite stvarnost dobro. Sljedeće godine ću morati na operaciju", kazao je papa.

On je naveo da se isto dešava i sa životom, kada razočaranje preplavi dušu, i pozvao osuđenike da svakog dana čiste svoj pogled na život, "operišući kataraktu na duši" kako bi mogli da zadrže nadu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније