Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92,I.Š. ]

30. 03. 2018. 10:21   >>  10:17 1

TRADICIONALNO

Papa prao noge zatvorenicima

Papa Franjo na Veliki četvrtak je služio misu u zatvoru gdje je prao noge dvanaestorici zatvorenika.Među njima dvojica muslimana, jedan pravoslavac i jedan budista.

 

 

Nakon kratkog susreta s oboljelim zatvorenicima, papa je poslijepodne predvodio misu i prao noge dvanestorici zatvorenika iz sedam zemalja, u rimskom zatvoru Ređina Koeli.

"Svako ima priliku da promijeni svoj život i da ne bude žrtva osuda", naglasio je papa, koji je u propovijedi koju je prenosio Radio Vatikan, istakao da sebe smatra "grešnikom".

Prema hrišćanskoj tradiciji, na Veliki četvrtak se obnavlja uspomena na dan kada je Isus prao noge apostolima i ustanovio Euharistiju tokom posljednje večere.

To je jedan od vrhunaca Svete nedjelje kojom se obnavlja uspomena na posljednje dane Isusa Hrista.

"Za mene je propovijed Crkve posjeta bolesnima, odlazak u zatvor, davanje nade zatvoreniku u uključenje", objasnio je papa Franjo u nedavno objavljenoj knjizi razgovora, prenijela je Hina.

Papa i tokom putovanja u inostranstvo redovno posjećuje zatvore.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније