Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavio: O.Z. ]

02. 04. 2018. 18:42   >>  18:37

EGIPAT

El Sisi dobio 97 odsto glasova

Egipatska izborna komisija saopštila je danas da je predsjednik Abdel Fatah el Sisi osvojio drugi četvorogodišnji mandat na čelu zemlje, s više od 97 odsto dobijenih glasova na prošlonjedeljnim izborima, uz izlaznost od 41,05 odsto.

El Sisi nije imao ozbiljnog izazivača na izborima održanim od 26. do 28. marta, pošto je više potencijalno jakih kandidata odustalo zbog pritisaka ili su uhapšeni.

Jedini protivkandidat, nepoznati političar Musa Mustafa Musa koji je podržavao El Sisija, osvojio je 2,92 odsto glasova.

Vlasti Egipta uložile su priličan trud da povećaju izlaznost, koristeći ogromne resure da izvuku građane na birališta i prijeteći da će kazniti svakoga ko bojkotuje izbore.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније