Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: P.R. [ N1 ]

03. 04. 2018. 22:30 >> 13:45

SJEDIŠTE YOUTUBE-A

Osumnjičena za napad izvršila samoubistvo

U sjedištu YouTube-a u San Brunu, mjestu južno od San Franciska došlo je do pucnjave tokom koje je nekoliko osoba povrijeđeno, a žena, za koju se pretpostavlja da je pucala na zaposlene, je mrtva, prenosi CNN.

Šerif San Bruna potvrdio je medijima da su četiri osobe zadobile povrede u ovoj pucnjavi i da su prevezene u bolnicu, a da je jedna osoba mrtva, najvjerovatnije da je riječ o ženi koja je pucala i da je ona izvršila samoubistvo.

Iz bolnice u San Francisku navode da su primili tri osobe od kojih je jedna u kritičnom stanju. Kažu da je u kritičnom stanju muškarac star 36 godina, da je žena od  32 godine u ozbiljnom stanju, i da još jedna ranjena djevojka ima 27 godina.

CNN prenosi, pozivajući se na očevice, da je "jedna žena pucala u vrijeme ručka na određenu osobu" u bašti restorana za zaposlene YouTube-a.

Policija je u prvom momentu objavila da "odgovara na pozive" da se u sjedištu YouTube-a nalazi aktivni napadač, a građane je zamolila da izbjegavaju tu oblast. Okolne ulice su zatvorene.

Jedan od zaposlenih je tvitnuo da je čuo pucnjavu i video ljude kako bježe. Na početku je napisao da je zabarikadiran u svojoj kancelariji, ali je kasnije naveo da je evakuisan.

Pojedini su na Tviteru napisali i da su čuli pucnje. Jedna zaposlena na Tviteru je napisala da je, prilikom evakuacije, vidjela tragove krvi na stepenicama.

Iz Google-a, koji je vlasnik YouTube-a, saopšteno je da se ispituje "moguća pucnjava" kada je došlo do incidenta.

Zaposleni tvituju da su ljudi bili u panici, neki od njih navode da su u početku pomislili, kad su vidjeli da mnogi trče hodnicima, da je u pitanju zemljotres. Sjedište nadlijeće helikopter.

Predsjednik SAD Donald Tramp se oglasio na Tviteru, poručivši da su njegove molitve i misli uz sve koji su bili uključeni u ovaj događaj. Zahvalio je policiji i hitnim službama na brzoj reakciji.

Na Tviteru se oglasio i generalni direktor Apple-a Tim Kuk koji, u ime svojih zaposlenih, uputio podršku timu YouTube-a i Google-a. Dodao je da saosjećaju s njima, naročito sa žrtvama i njihovim porodicama.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније