Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

21. 07. 2013. 09:36 >> 09:36

EKONOMSKI GUBITAK

Japan Velikoj Britaniji: Nemojte izlaziti iz EU

Japan je upozorio Veliku Britaniju da se ne povlači iz Evropske unije jer bi to moglo dovesti do zatvaranja predstavništva japanskih kompanija na britanskom teritoriju i gubitka radnih mjesta, piše Sandej Tajms.

U memorandumu koji je dobilo ministarstvo vanjskih poslova u Londonu japanska strana naglašava da japanske kompanije investiraju u Veliku Britaniju jer je vide kao vrata evropskog tržišta.

Oko 1300 japanskih kompanija koje imaju svoja predstavništva na britanskoj teritoriji mogle bi ponovo da razmotre svoj stav ako Velika Britanija ne nastavi da igra „važnu ulogu“ u EU, stoji u dokumentu koji prenosi Sandej Tajms napominjući da se radi o najmanje 130.000 radnih mjesta.

Britanski premijer Dejvid Kameron obećao je do kraja 2017. održati referendum o britanskom članstvu u EU-u, ako njegova konzervativna stranka na izborima 2015. dobije mandat.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније