Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ N1, objavila P.B. ]

06. 04. 2018. 08:28 >> 08:22

OTAC MARIN LE PEN

Žan-Mari Le Pen pristupio neofašističkoj stranci

Osnivač Nacionalnog fronta Žan-Mari Le Pen, koga je ćerka Marin izbacila iz te francuske ekstremno desničarske stranke, izjavio je da se pridružio evropskoj neofašističkoj stranci Alijansa za mir i slobodu.

"Pozdravljamo dolazak Le Pena u trenutku revolucionarnih promjena u Evropi. On je naš vodič i vođa u budućim borbama i pobjedama", navela je ta stranka na svom internet sajtu.

Žan-Mari Le Pen (88) koji je vodio svoju stranku od 1972.do 2011.godine i poslanik je Evropskog parlamenta, potvrdio je vijest agenciji Frans pres, ali nije želio da iznese druge detalje.

U Alijansi za mir i slobodu su njemačka neonacistička stranka NPD, mala italijanska neofašistička stranka Nova snaga koja je bila saveznik Lige sjevera na parlamentarnim izborima u Italiji, kao i mala ekstremno desničarka stranka Češke.

Članovi te alijanske predstavljeni su u Evropskom parlamentu kao nezavisni poslanici.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније