Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Beta ]

08. 04. 2018. 16:55 >> 16:49
4

"ASAD JE ŽIVOTINJA"

Tramp osudio hemijski napad u Siriji

Predsjednik SAD Donald Tramp osudio je danas "besmisleni napad hemijskim oružjem" u Siriji i upozorio da će biti plaćena velika cijena, ukazajući na "odgovonost" Rusije i Irana koje podržavaju sirijskog predsjednika kojeg je nazvao "životinjom".

"Mnogi ljudi su stradali, me]u kojima žene i djeca, i to u besmislenom hemijskom napadu u Siriji", naveo je Tramp na Tviteru poslije napada u Dumi kod Damaska za koji se sumnja da bi mogao da bude izveden otrovnim gasom.

Tramp je zatražio da ta zona bude odmah otvorena za dostavu medicinske pomoći i provjere.

Američki predsjednik je rekao da su Rusija i Iran odgovorne za napad jer podržavaju "životinju Asada" aludirajući na predsjednika Sirije Bašar el Asada.

Tramp je 7. aprila 2017. naredio bombardovanje sirijske baze za koju su SAD smatrale da je bilo skladište hemijskog oružja, poslije napada pobunjeničke oblasti Han Šeihun.

I turske vlasti su danas osudile napade u Dumi, navodeći da i one sumnjaju da je napad bio hemijskim oružjem.

Sirijske vlasti saopštile su ranije danas da su postigle dogovor o evakuisanju pobunjeničkih boraca grupe Džaiš al Islam iz Dume, posljednjeg uporišta pobunjenika kod Damaska.

Dogovor je postignut poslije nekoliko dana bombardovanja Dume. Sirijski opozicioni aktivisti optužili su sirijske snage da su koristile hemijsko oružje za te napade u kojima je stradalo nekoliko desetina ljudi.

Sirijske vlasti i Rusija odbacile su te navode.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније