Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta; Objavila: J.B.Č. ]

09. 04. 2018. 16:46   >>  16:40

JUŽNA KOREJA

I Li Mjung-bak optužen za korupciju

Bivši predsjednik Južne Koreje, Li Mjung-bak optužen je danas za korupciju, pronevjeru i druge finansijske malverzacije, i posljednji je u nizu južnokorejskih lidera upletenih u skandale.

Optužnica protiv Lija dolazi tri dana pošto je takođe bivša predsjednica Južne Koreje, Park Geun-hje osuđena na 24 godina zatvora u drugom korupcionaškom skandalu.

Li je optužen za uzimanje oko 10 miliona dolara mita od raznih kompanija među kojima od Samsunga.

Bivši predsjednik je takođe optužen za zloupotrebu 33 miliona dolara državnog novca i utaje poreza u iznosu od oko 280.000 dolara, naveo je sud u Seulu.

Li, predsjednik od 2008. do 2013.godine, posljednji je u nizu južnokorejskih lidera umiješanih u skandale ili optužbe po napuštanju funkcije. Li je bio prvi privrednik koji je stigao do mjesta šefa države.

Na početku mandata je važio za predsjednika koji će ojačati čitavu privredu, ali je njegovih pet godina mandata bilo obilježeno pogoršanjem odnosa sa Sjevernom Korejom, demonstracijama zbog uvoza hrane iz SAD, i teškom finansijskom krizom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније