Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R.

09. 04. 2018. 14:39 >> 14:34

MAĐARSKA

Parlament u maju o zakonu protiv Soroša

Portparol mađarske partije Fides, koja je osvojila ubjedljivu većinu na parlamentarnim izborima, rekao je danas da će ta stranka uspjeti da već u maju obezbijedi usvajanje Predloga zakona uperenog protiv grupa koje se zalažu za izbjeglice.

Portparol Fidesa Janoš Halas rekao je danas da će stranka premijera Viktora Orbana, uspjeti da progura zakon zvan "Stop Soroš", po američkom milijarderu mađarskog porekla Džordžu Sorošu, zahvaljujući novoj dvotrećenskoj većini osvojenoj na juče održanim izborima.

Orban je pred izbore pokrenuo kampanju protiv Soroša koga optužuje da promoviše masovnu imigraciju u Evropi jer finansira nevladine organizacije.

Novi zakon mogao bi da oteža grupama koje rade sa tražiocima azila da nastave aktivnosti u Madjarskoj. Prema tom zakonu te grupe će biti obavezne da dobiju dozvolu za rad od vlade, prihodi koji im stižu iz inostranstva biće oporezovani i moglo bi da im bude zabranjeno da priđu bliže od osam kilometara od mađarske granice, na kojoj tražioci azila ulažu svoje zahtjeve.

Na meti mađarske vlade će takođe biti mađarska Unija za građanske slobode.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније