Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: P.R. [ Beta ]

09. 04. 2018. 20:29 >> 20:34

IZVINJENJE ZAKERBERGA

"Ja sam odgovoran za ono što se dešava"

Izvršni direktor Fejsbuka Mark Zakerberg priznao je danas da je njegova kompanija bila prespora u reagovanju na rusko miješanje u američke izbore i izvinio se zbog skandala s privatnim podacima korisnika, koje su aplikacije prikupljale bez njihove saglasnosti.

"Ja sam osnovao Fejsbuk, ja upravljam njim i ja sam odgovoran za ono što se ovdje dešava", navodi se u izjavi koju je pročitao pred komitetom za energetiku i trgovinu Predstavničkog doma Kongresa.

On je rekao da to uključuje "lažne vijesti, strano miješanje u izbore i govor mržnje, kao i privatnost razvojnih timova i podataka".

Prema njegovim riječima, Fejsbuk je "idealistička i optimistična kompanija", ali kompanija koja nije dobro shvatila svoju odgovornot, što je ocenio kao "veliku grešku".

Zakerberg će sjutra svedočiti pred nadzornim komitetom Senata, a danas se sastao s više kongresmena.

On je pozvan da se pojavi i pred Evropskim parlamentom, a odbijanje da to učini neki evroposlanici su ocijenili kao "neprihvatljivo nepoštovanje", piše Frans pres.

"Zakerbergovo odbijanje da se pojavi pred Evropskim parlamentom je neprihvatljivo nepoštovanje", rekao je šef poslaničke grupe Evropske narodne partije Manfred Veber.

Prema Veberu, Zakerberg "ne bi trebalo da potcijeni kapacitet EP da sprovede korake protiv Fejsbuka i protiv njega kao šefa Fejsbuka", i da EU ima mogućnost da toj kompaniji stvori velike probleme.

"Mora da nas poštuje. Treba da dođe i objasni pred EP kao što će to uraditi pred Kongresom SAD", izjavio je Veber.

Skandal je izbio kada se saznalo da su privatni podaci miliona korisnika Fejsbuka na nepropisan način završili u rukama firme Kembridž analitika, koja ih je koristila u radu za predsjedničku kampanju Donalda Trampa.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније