Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: P.R. [ Beta ]

09. 04. 2018. 21:33 >> 21:27
2

LAVROV IZRIČIT

Rusija se saginjati neće

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov rekao je danas da se Moskva nikada neće saginjati pred zapadnim ultimatumima i da to nije jezik s kojim se razgovara s Rusijom, prenio je TASS.

"Vi znate da se podrazumijeva da ćemo adekvatno odgovoriti. Nikada se nećemo saginjati pred ultimatumima, s Rusijom se ne razgovara takvim jezikom", rekao je Lavrov na sastanku s ruskim diplomatama protjeranih iz zapadnih zemalja poslije trovanja nekadašnjeg dvostrukog agenta Sergeja Skripalja.

Šef ruske diplomatije je rekao da je protjerivanje diplomata "provokacija bez presedana koja nema ništa zajedničko sa zadacima širenja međunarodne saradnje i ispunjavanja sporazuma koji proističu iz Povelje UN" i drugih međunarodnih akata.

Prema njegovim riječima, razlozi za protjerivanje diplomata "nemaju nikakve veze s poslom koji su oni radili".

Lavrov je rekao da će rusko ministarstvo spoljnih poslova učiniti sve da se protjerivanje diplomata "što prije okonča da bi svi ponovo radili u spoljnoj politici Rusije".

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније