Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: P.R. [ Beta ]

11. 04. 2018. 22:34 >> 22:31

GRECO POZIVA

Rumunija da odustane od reforme pravosuđa

Tijelo Savjeta Evrope, Grupa država protiv korupcije (GRECO) pozvala je danas Rumuniju da odustane od pravosudne reforme za koju kritičari navode da će otežati borbu protiv korupcije.

GRECO je u izvještaju kritikovao nastojanje rumunske vlade da učini nekažnjivim pojedina djela u vezi s korupcijom i pozvao na bolju kontrolu postavljanja viših tužilaca.

Prema reformi koju je predložila lijeva vlada Rumunije, zvaničnici koji su izabrani na funkcije ne bi mogli da budu pod istragom zbog mita i trgovine uticajem.

Zbog tog predloga u Rumuniji su izbili protesti, a kritičari navode da bi na taj način bilo otežano procesuiranje korupcije na visokom nivou.

Lideri vladajuće Socijaldemokratske partije navode da postojeći zakoni koji se odnose na pravosuđe tužiocima daju previše moći i da ih treba promijeniti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније