Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

22. 07. 2013. 09:00   >>  09:00

STABILIZACIJA EKONOMIJE

SAD: Grčka da nastavi borbu sa krizom

Američki ministar finansija Džek Lu juče je u Atini pozvao Grčku da nastavi napore na stabilizaciji ekonomije i "osigura prosperitet i rast generacijama koje dolaze".

Tokom sastanka sa grčkim ministrom finansija Janisom Sturnarasom, dvojica zvaničnika su razmotrili grčki program mjera štednje i dugoročne perspektive. Nešto kasnije, Lu se sreo s premijerom Antonisom Samarasom.

Lu je stigao u posjetu Atini, nekoliko dana poslije posjete njegovog njemačkog kolege, kako bi sa grčkim zvaničnicima razgovarao o naporima te zemlje za izlazak iz duboke dužničke krize.

Grčka je primorana na seriju bolnih reformi tokom protekle četiri godine, u zamjenu za 240 milijardi eura pomoći od Evropske unije i Međunarodnog monetarnog fonda. Otkazi i rezanje plata i penzija teško su pogodili Grke i izazvali masovne proteste i štrajkove.

Grčka već šestu godinu prolazi kroz recesiju, uz nezaposlenost od 27 odsto i ne očekuje se da će ostvariti privredni rast prije 2014.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније