Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: Agencije, Objavio: I. P. ]

14. 04. 2018. 15:05   >>  16:11

POJAS GAZE

Eksplozija u Palestini, četiri žrtve

Najmanje četiri Palestinca su poginula i još nekoliko ih je ranjeno danas u eksploziji kraj granice pojasa Gaze i Izraela, prenose izraelski mediji izvještaje palestinskog Ministarstva zdravlja.

Palestinski izvori tvrde da je eksploziju izazvala izraelska vojska granatiranjem punkta Hamasa, istočno od Rafe na jugu.

AP navodi da je ekplodiralo vozilo kraj jednog od pet protestnih šatora koje su Palestinci podigli duž granice. Izraelske odbrambene snage (IDF) su međutim porekle umiješanost, tvrdeći da ni jedna od njenih jedinica nije otvarala vatru u tom području.

Vojska je takođe rekla da provjerava da li je eksploziju izazvao zapaljeni zmaj koji je letio prema Izraelu.

Dogodilo se to dan nakon što je oko 10.000 Palestinaca demonstriralo kraj granice.

Bio je to treći masovni protest u okviru demonstracija "Marš povratka" protiv izraelske okupacije i za povratak palestinskih izbjeglica u njihove domove na današnjoj teritoriji Izraela.

Poginuo je jedan Palestinac, a gotovo 1.000 ih je povrijeđeno, uključujući 223 bojevom municijom.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније