Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92,I.Š. ]

15. 04. 2018. 08:52 >> 08:50
1

KAŽE DA JE TO TAJNA

Makron odbio da Putinu pruži dokaze

Francuski predsjednik Emanuel Makron odbio je da Vladimiru Putinu pruži obavještajne podatke koje dokazuju navodnu krivicu Damaska za incident u Dumi.To je izjavio ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

  

 

 

Makron koji je "javno govorio o nepobitnom dokazu koji potkrepljuje da je režim sirijskog predsjednika Bašara Asada upotrijebio hemijsko oružje u sirijskoj Dumi" juče je razgovarao telefonom s Putinom, rekao je Lavrov.

Tokom razgovora, ruski predsjednik je pomenuo da te činjenice, prema francuskim liderima, postoje i zatražio da "budu podijeljene", naveo je Lavrov.

"Jer ako je to tačno, mi bismo bili prvi koji bi bili odlučni da spriječimo takvu ilegalnu aktivnost kao što je upotreba hemijskog oružja", nastavio je Lavrov.

Lavrov je kazao da je Putin na to dobio sljedeći odgovor: "To je tajna.

Ne možemo da pružimo informaciju jer je tajna i štaviše, ta tajna nije naša", prenijela je agencija Tass.

"Pa, to nije naša tajna, ali je ona ipak iskorišćena za pokretanje napada", prokomentarisao je Lavrov. Putin je ranije snažno osudio napad na Siriju, upozorivši da sadašnja eskalacija situacije oko Sirije ima razoran uticaj na cjelokupan sistem međunarodnih odnosa.

"Istorija će sve staviti na odgovarajuće mjesto, a već je stavila poslije teške odgovornosti Vašingtona za krvave kaznene mjere protiv Jugoslavije, Iraka i Libije", rekao je Putin, a saopštio Kremlj.

"Rusija snažno osuđuje napad na Siriju, gdje ruski vojnici pomažu legitimnoj vladi u ratu protiv terorizma", istakao je ruski predsjednik.

Putin je zaključio da "SAD svojim akcijama sve više pogoršavaju humanitarnu katastrofu u Siriji, donose patnje civilima i zapravo povlađuju teroristima, koji sedam godina kinje sirijski narod i izazivaju novi izbjeglički talas iz te zemlje i regiona kao cjeline".

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније