Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

15. 04. 2018. 17:19 >> 17:15
3

PUTIN ZAPADU

"Novi napadi bi izazvali haos"

Predsjednik Rusije Vladimir Pution upozorio je danas da bi novi napadi zapadnih zemalja u Siriji izazvali "haos" u međunarodnim odnosima, poslije koordinisanog napada snaga SAD, Velike Britanije i Francuske.

Ruski lider je, u telefonskom razgovoru s iranskim kolegoma Hasanom Rohanijem, rekao da "ako bi se takve akcije vođene u suprotnosti s Poveljom UN ponovile, to bi neizbježno izazvalo haos u međunarodnim odnosima", saopštio je Kremlj.

Predsjednici Rusije i Irana "utvrdili su da je ta nezakonita akcija ozbiljno ugrozila izglede za političko rješavanje situacije u Siriji", navodi se u saopštenju Kremlja.

SAD, Francuska i Velika Britanija izvele su juče vazdušne napade u Siriji kao odgovor na nedavni napad u Dumi u kojem su, kako tvrde zapadne zemlje, sirijske snage koristile hemijsko oružje.

Putin je juče najoštrije osudio te napade ocjenjujući da predstavljaju "čin agresije prema jednoj suverenoj državi koja je na čelu borbe protiv terorizma".

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније