Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Al Jazeera, Objavila: P.B. ]

16. 04. 2018. 08:35   >>  08:32

NETANJAHU

Svijet bi trebalo da djeluje u Iranu kao u Siriji

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu ocijenio je da je odlučnost kakvu su pokazale Sjedinjene američke države, Velika Britanija i Francuska, kažnjavajući sirijskog predsjednika Bašara al Asada zbog navodne upotrebe hemijskog oružja, potrebno pokazati u sprječavanju "terorističkih država i organizacija" da dostignu nuklearnu sposobnost.

On je na nedjeljnoj sjednici Vlade Izraela rekao da je to prenio britanskoj koleginici Terezi Mej u razgovoru u subotu uveče.

Netanjahu je aludirao na Iran, navode izraelski mediji i podsjećaju da je predsjednik SAD Donald Tramp dao Francuskoj, Velikoj Britaniji i Njemačkoj rok do 12. maja da poprave nuklearni sporazum s Iranom, potpisan 2015. godine.

Ako se ne izmijeni na zadovoljavajući način, Trump je upozorio da će se povući iz sporazuma.

Izraelski lider je ponovio da njegova zemlja u potpunosti podržava Trampovu odluku da djeluje protiv upotrebe hemijskog oružja, dodajući da je pohvalila učešće Francuske i Velike Britanije u operaciji.

"Važna je međunarodna poruka, koja je data napadom, da ne postoji tolerancija za upotrebu nekonvencionalnog oružja. Dodao sam da je potrebno da se ta politika primijeni i u sprječavanju terorističkih država i organizacija da dođu do nuklearne sposobnosti", rekao je Netanjahu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније