Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ AP, Objavila: P.B. ]

16. 04. 2018. 09:39 >> 09:34

POŽAR U SIDNEJU

Vatrogasci se bore sa vatrenom stihijom

Više od 500 vatrogasaca gasi šumski požar koji je izbio na periferiji Sidneja gdje je temperatura neuobičajeno visoka za ovo doba godine, saopštile su australijske vlasti.

"Situacija se pogoršava, ali preduzimamo sve što možemo da stavimo požar pod kontrolu", rekao je premijer Australije Malkolm Turnbul.

Policija je saopštila da je otvorila istragu o uzroku požara koji je izbio u subotu kasno poslije podne na jugozapadu Sidneja.

U požaru je izgorjelo blizu 3 hiljade hekatara šuma dok su obližnji domovi evakuisani ali nijedna kuća nije oštećena, navele su lokalne vlasti.

U Australiji je ovih dana oko 30 stepeni Celzijusa, što je neobično toplo za jesen u toj zemlji gdje je i ljeto bilo toplo i suvo.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније